Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Välbesökt julmarknad i Lörstrand

Järvsö PRO hälsade välkommen till årets Julmarknad den 24 november i Lörstrands Bygdegård. Vädret var grått och disigt, men marschaller lyste upp, och granristomtar - och julbock gjorde det riktigt "juligt".

Annons

Inne välkomnades besökarna från klockan 11 då portarna öppnades till doften av nybakt bröd och kaffe. Ett långt brödbord frestade med saffrans-, vete- och matbröd, mjuka och små kakor, ostkaka, godis, olika inläggningar samt julprydnader mm.

Andra bord var välfyllda med stickade strumpor och mössor, fina broderier, tomtar – små och stora – samt förkläden mm. Lotteriets vinstbord var innehållsrikt med bl a blommor, bordslöpare, ostkaka, kakor, sänglinne och vetekuddar.

Ett par stora loppisbord fanns även med allt man kan tänka sig. Till exempel om ett nytt hem ska startas. Det mesta fanns nog där att hitta. Även videoband, musik- och filmskivor, dvd-spelare, fototavlor och till och med en komplett stereoanläggning.

Fikabordet var förstås uppdukat med hembakat. Ett fint tillfälle för en stunds njutning tillsammans med bekanta. Många besökare lät sig väl smaka.

Det var en helt klart en välbesökt julmarknad i Lörstrand denna dag.

Aina Bäckström

Foto: Kjell Nilsson och Kurt Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel