Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Välbesökt julmarknad i Hennan

Lördagen den 30 november gick för femte året i rad Hennan PRO:s julmarknad av stapeln. Den växer för varje år.

Hennan PRO står som arrangör, men alla intresserade, stora som små, är välkomna.

Marknaden fick det bästa tänkbara vädret – några minusgrader, snö och strålande sol. När årets marknad startade var publiktillströmningen stor, och det var inte det lättaste att hitta en parkeringsplats. Marknaden besöks ju inte bara av lokalbefolkningen.

Utanför Väljegården, där marknaden tog sin början, möttes besökarna av granrisbockar, granristomtar (vägghängda och på marken stående), kransar av granris och lingonris. Allt tillverkat av PRO-medlemmar. En fiskbil, med olika fisksorter och inläggningar, allt till besökarnas fromma, fanns på plats.

Inne i lokalen mottogs besökarna med glögg och pepparkakor. Där kunde också lotter inhandlas. Vinsterna var fina. Dragning av lotteriet företogs vid marknadens slut, och de lyckliga vinnarna kontaktades. I entrén fanns också ett litet bord, där försök till medlemsvärvning gjordes. Det behövs en kontinuitet. Resultatet blev lyckat.

I själva försäljningssalen fanns allt man kunde önska sig till salu – hemslöjd (stickat, sytt, trähantverk, saft, marmelader mm), bakat, keramik, ostar, loppis etc. Den hungrige och kaffesugne kunde besöka serveringen för att tillfredsställa magens behov.

Slutsats: Ett stort och varierat utbud med många besökare. Återigen ett mycket lyckat evenemang. Förhoppningen är att ``ringarna på vattnet´´, dvs det ökande antalet besökare, ger det komplement som behövs till de större marknaderna.

Kurt L. Rådlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel