Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Utbildning, studiebesök och friskvårdsdag för PRO

Under två veckor har Hudiksvalls PRO deltagit i en digital utbildning via studieförbundet ABF. Sju personer i styrelsen har lärt sig att hålla möten digitalt.

Det ställer lite extra krav på förberedelse av handlingar som ska visas på skärmen samt att deltagarna via tekniken begär ordet, sköter mikrofonen, chattar och är extra uppmärksamma när beslut ska tas. För den som leder mötet krävs extra uppmärksamhet på bland annat ”talarlistan”. Hans Svedberg, ABF, gav deltagarna många bra tips och alla fick möjlighet till personliga frågor utanför kurstiden och redan den 15 mars hölls första digitala styrelsemötet.

När PRO:s promenadgrupp gått med det rekommenderade avståndet runt Lillfjärden den 15 mars vandrade de vidare till butiken Ting med Tanke. Butikspersonalen kom ut på trottoaren och visade via skyltfönstret och uttagna varor exempel på hjälpmedel som finns i butiken. Deltagarna ställde frågor, fascinerades över allt som finns och naturligtvis fick de konstgjorda kattorna en särskild uppmärksamhet. Butiken tar emot ett begränsat antal kunder samtidigt vilket innebar att några gick in denna dag och köpte burköppnare med mera och de andra valde att återkomma en annan dag.

17 mars blev det en riktig friskvårdsdag hos PRO. Först gick två killar och fem damer stavgång runt Lillfjärden i strålande förmiddagssol. Efter lunch samlades hela promenadgänget på Öster och en grupp gick på led ut till Gräsmaln och den andra gruppen tog vägen över skidstadion. Det var vår i luften, solen sken och vid stoppet på Gräsmaln lyftes allas ansikten mot solen och tankarna gick till kommande fina sommardagar. När grupperna återkom till PRO-lokalen serverade Hans och Inger korv och kaffe på ett coronasäkert sätt utomhus. Information om kommunens kampanj för att hålla avstånd och använda munskydd och handsprit pågår och tio kassar med material delades ut. På gräsmattan hade Ingvar Swing slagit sig ner och underhöll med flera kända låtar på sitt italienska durspel, bland annat några från Australien. Ingvar tackades för kulturinslaget och lovade återkomma längre fram och då ta med ett större dragspel.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel