Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ut i naturen med Antikrundan

Antikrundans tanter, den här gången sju stycken, konstaterade vid samlingen utanför Ica att vi fortsättningsvis kan gå vår veckorunda på stigar här i Forsa. Vädret var soligt och för en gångs skull blåste det inte. Vi konstaterade att det är skönt att slippa gå på det hårda underlaget som vi haft hela vintern. Vi gick mot Skolskogen som ligger vackert belägen vid Kyrksjön och med utsikt över Forsabergen.

Stigen dit är inte lättgången men för vår Gun, snart 91 år, möter det inga hinder. På vägen dit beundrade vi en björk vars stam glittrar i solen och vi konstaterade att det skulle vara intressant att veta lite mer om träd. Vårt medhavda kaffe intog vi vid det nybyggda vindskyddet och den nyss nämnda utsikten. Småpratet oss emellan varvas med några frågor om djur och natur. Hemvägen gick vi över skogshygget och efter stigen såg vi årets första Sorgmantel. När vi gick mot vattnet på andra sidan av berget lyfter två tranor inte långt ifrån oss. Naturen har vaknat. Underbart.

Anita Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel