Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Urladdning för Ljusdals P 14 i seriefinalen

Lite spänning i luften inför seriefinalen hemma på Älvvallen mot Delsbo IF. För seger för Delsbo skulle innebära att Delsbopojkarna skulle ta hem seriesegern i P 14 - för LIF-grabbarna räckte det med oavgjort. Men hemmalaget visade ingen pardon och vann seriefinalen med hela 6-0.

Annons

Ljusdals IF:s P 14-lag har en framgångsrik säsong bakom sig. Laget gick obesegrat genom den första P 14-serien och när de sju bästa från den serien gick till en form av slutspel så blev det bara två tappade poäng efter 1-1 på bortaplan mot Edsbyn. Säsongens enda plump i distriktsfotbollen kom i DM-finalen mot just Edsbyn som vann med 2-1.

- Vi kan se tillbaka på en finfin säsong och seriesegern var förstås en av höjdpunkterna. En annan var när vi under sommaruppehållet spelade den stora Forwardscupen i Örebro och vann vår grupp efter segrar mot Habo, Skiljebo och Brommapojkarna. I åttondelsfinalen vann vi mot BK 1 4, men sen blev det stopp mot de slutliga cupsegrarna Skylbergs BK (Askersund). Vi förlorade bara med 0-2 i den matchen och, om något, det visar att vi är ett bra lag, säger en av lagets tränare, Linda Johansson.

Nu blir det vila från den gemensamma träningen för laget i ett par månader - sedan väntar förberedelser för nästa steg i och med att det handlar om 11-mannafotboll för gänget nästa säsong.

- En del kommer att träna på med den träning som Hälsinglands fotbollförbund erbjuder en gång i veckan i höst och sedan kör vi själva igång i december och ska träna en del i hallen i Delsbo, säger Linda Johansson.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel