Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ur spår – skidorientering pågår!

På söndagsförmiddagen skapade Söderhamns OK lite kaos i skidspåren på Hällmyra och Hällåsen. Det arrangerades skidorientering för de medlemmar som ville prova på en lite mer ovanlig variant av orientering. För att ta sig snabbaste vägen till kontrollerna var deltagarna ibland tvungna att bege sig mot den vanliga åkriktningen, så det gällde att vara vaksam, vilket klubben också varnade för.

Ett 20-tal åkare testade att läsa karta samtidigt som de skidade runt i det sköna vintervädret. Det fanns 4 olika banor att välja på från kort på 2 km till XL som var på över 8 km fågelvägen. Efter avslutat övning bjöds det på grillad korv och varm saft.

Skidorienteringen är en av flera planerade söndagsaktiviteter i väntan på att den ordinarie säsongen ska börja framåt april. Det kommer provas på bland annat stadssprint, skidskytte och precisionsorientering så se upp där ute!

Johannes Tyve, Söderhamns OK

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel