Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Upptakt i Långhed bådade gott inför framtiden

I samband med det välbesökta årsmötet för Långheds bygdeförening i söndags så var det upptakt för projektet: "Långhed - kulturarv möter framtid".

Det var med stor glädje som styrelsen presenterade att ansökningarna till Arvsfonden och Leader Hälsingebygden givit positivt besked. Medlemmarna som kom denna söndag var många och de fick både Långhedsmacka, tunnbröd med kosost och hjortron och sju sorters kakor att välja mellan. Upptakten var en fest!

Projektledaren Margareta Englund berättade om hur det inom snar framtid kommer att rivas, renoveras, tillgänglighetsanpassas, byggas och fräschas upp i bygdegården både vad gäller entré, toaletter och kök. Den stora förändringen kommer att bli byggandet av en bakugn! Dessa förändringar skapar stora förutsättningar att bygga vidare på och skapa en rad aktiviteter i bygdegården.

Projektets syfte är att lyfta fram det fina kulturarvet som finns i bygden och bygga ihop det med framtiden och då även skapa möjligheter för integration med de nya svenskarna i vår bygd. Så håll utkik efter möjligheterna att komma och baka i bagarstugan och lära om "från ax till limpa". Bygdeföreningen vill skapa en fin gemenskap för alla i vår bygd och ge möjlighet att lära nytt.

Årsmötet omvalde även Margareta Göllas som ordförande för föreningen. Föreningen kommer även under 2019 att fortsätta med populära aktiviteter som tex tacos kvällar, marknader och kolmiletändning.

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel