Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Uppesittarkväll med Radio Edsbyn

1982 sändes den första uppesittarkvällen i Radio Edsbyn.

Det är en tradition som pågått utan avbrott under alla år. Den 22 december klockan 18.00 är det dags igen med tävlingar, julmusik, intervjuer.

Ett uppskattat inslag har varit den flygande reportern Klas-Göran Sannerman som gör nerslag bland julpyssel knäckkokning och annat som hör julen till. I år blir det en repris från ett tidigare år på grund av rådande läge. Det blir en anpassad kväll av samma anledning, vilket betyder inget öppet hus med kaffe och pepparkaka för lyssnarna. Ett annan tradition är att gissa vikten på julskinkan som endast beskrivs muntligen. Närmast vinner skinkan. Kvällen avslutas med att julevangeliet läses.

Redan 16.00 börjar sändningarna med en variant av julsångernas kväll som sedan fortsätter med att Nils Erik Norell minns en julskyltningsförberedelser från Fruktaffären i Edsbyn på 50-talet och spelar den tidens musik. Producent för kvällen är Harley Sarne, 91 år ung. Programvärd är Bertil Eriksson. Andra medverkande är Margareta Sarne, Elinor Wärholm, Ragne Säll, Janne Persson, Sören Eriksson, Oliver Sundström, Björn Öman, Sven-Olov Önnergren med flera. Tekniker är Jonas Josephsson.

Bertil Eriksson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel