Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Ungdoms GP i Borlänge – flera medaljer till Söderhamns simmare

Under lördagen och söndagen så simmades det ungdoms GP i Maserhallen i Borlänge. Många medaljer lyckades de tre Söderhamnarna: Clara, Victoria och Filippa, simma hem under helgen på de många och långa grenarna.

Annons

Söderhamns SS kom till start med 3 simmare i GP tävlingen + ytterligare en i Svenska ungdomssimspelen som var öppet för yngre simmare.

Tidsmässigt så var det dock Clara Bergh som lyckades bäst. Hon simmade 1 500 meter snabbast av alla åldersklasser i Borlänge och på den tredje snabbaste tiden i Sverige för 04:or samt den femte snabbaste tiden på 200 fjäril i år.

I Svenska ungdomssimspelen som är en tävling med bara 50 meters grenar, så visade Junia Eklund att hon också är en simmare att räkna med. Trots sin unga ålder så är hon riktigt snabb i bassängen. Hon vann samtliga 50 meters grenar som simmades i Borlänge och tog hem slutsegern i Svenska ungdoms simspelen för klassen 06.

Victoria Flyman blev trea i klassen 03, Filippa Eklund trea och Clara Bergh fyra i klassen 04.

Läsartext

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel