Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ungdomar prisades i Hitta ut-projekt

Under sommaren har ungdomar knutna till Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté deltagit i projektet Hitta ut.

Gunnar Forsgren från Forsa Orienteringsklubb bjöd på tre givande introduktionsdagar i juni. Inte så lätt att förstå kartor och än större utmaningar att sedan finna kontroller. Tio ungdomar kände extra utmaningar och fortsatte i projektet under sommaren och fick genom det ett annat och nytt perspektiv att lära känna den hembygd som är deras sedan några år tillbaka.

Torsdagen den 23 oktober hade vi prisutdelning i projektet. Prisutdelningen hölls i St Jakobsgården. Genom ett givande samarbete med Hudiksvallsbygdens församling, har ungdomarna en gång i veckan möjlighet till en samlingsplats. Detta ger förutsättningar för umgänge, läxhjälp, stödjande samtal samt givande programpunkter.

Uppskattade priser hade donerats av Percykel i Hudiksvall. Gunnar Forsgren passade på att ge en introduktion till orienteringssporten i allmänhet. Med den positiva upplevelsen som Hitta ut projektet givit, är nog fortsatta natur- och så småningom tävlingsupplevelser genom orientering sannolikt ett lockande alternativ för flera av ungdomarna.

Margareta Sidenvall, Ordförande för Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel