Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Unga talanger visade foton på Galleri Mazarin

Det blev en välbesökt vernissage i entréhallen på CFL när elever från Staffangymnasiets samhällsprogram visade upp sin årliga fotoutställning på Galleri Mazarin på fredagskvällen den 12 april.

Annons

Eleverna har under vintern arbetat med temat ljus och färg, som de har valt att tolka fritt och personligt i sina olika bildserier. Några valde att arbeta i fotostudion med färgstarka bakgrunder.

Kim Dudenhöfer valde att fotografera sin vän Farhiya Maxamed i en svartvit porträttserie, som många stannade upp för att titta lite extra på, då hon har valt att behålla en del av färgerna i bilden.

- Jag ville att mina bilder skulle vara väldigt ljusa och har inspirerats av andra porträtt där man har överexponerat bilden. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig under fotograferingen, för det var svårt att få till det där ljuset som kallas för high key. Så jag har fått jobba med bilden en del i Photoshop. Men jag blev nöjd med resultatet, berättar Kim Dudenhöfer.

Det var glada och stolta elever som minglade runt bland besökarna och fick berätta om sina bilder. Lucas Hellbom har tagit hjälp av vännen Frida Celind Lundgren för att experimentera med olika ljuseffekter i sina bilder.

- Det har varit väldigt lärorikt att ha fått fotografera så mycket. Det blir också en annan sak när man vet att många ska titta på bilderna, så allt det här med att skriva ut bilderna och visa upp för allmänheten har varit väldigt spännande. Min familj är här ikväll och det är jätteroligt, säger Lucas.

En av de besökarna under fredagen var Galleri Mazarins nya ordförande Helena Hägg, som också är elevernas lärare.

- Det är en kreativ och färgglad utställning. Det är väldigt duktiga elever. Jag tycker också att det är roligt att lokala ungdomar får chansen att visa sina bilder här på Galleri Mazarin, säger Helena.

Utställningen pågår till och med 9 maj.

Marie Näslund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons