Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Underhållning redan i foajén vid SPF-resa

SPF Järvsö på tur igen, den här gången till Sundsvall och Tonhallen 4 maj 2019.

Annons

Fullsatt buss, 46 resenärer, med första stopp på Birsta där vi hade ett par timmar på oss för valfria aktiviteter. Efter vägen kunde vi se att Sundsvallsområdet hade fått en del snö senaste dagarna. Även under resan kom det en snöby.

Bussen körde oss ända fram till dörren på Tonhallen där vi hälsades välkomna. Redan i foajén möttes vi av underhållning. Sundsvalls Mässingsextett bjöd på brunnsmusik m m.

Scenen intogs av tre körer. KFUM-kören med 42 herrar, Konfetti bestående av 31 damer samt Sundsvalls Kammarkör bestående av 40 damer och herrar. Imponerande. Kjell Lönnå ledde med sin gedigna erfarenhet körerna i kvällens Caprice på temat Våren. Salongen fick njuta av en omväxlande och välsjungen stund.

Helen Sjöholm med pianisten Martin Östergren intog sedan scenen med körer i bakgrunden. Vi fick uppleva ett antal sånger där hennes fantastiska röst kom till sin rätt. Det blev även duett med Kjell Lönnå om paret Märta Melin och Ture Tyren. Helen Sjöholms röst kan inte nog beundras och njutas av.  

Sedan följde växelvis körsång och/eller med Helen Sjöholm i en underbar blandning.

Föreställningen avslutades med alla medverkande på temat Våren. Två timmar och tjugo minuter utan paus hade gått försvinnande fort. Uppfyllda av stämningen från en fantastisk föreställning tog vi oss ut till bussen.

Till vår överraskning slapp vi gå 150 meter till bussen. Den stod alldeles utanför entrén, med kaffe och varmkorv uppdukat. Tobbes backning med bussen ned till utfarten var värd en stor applåd.

Ragnar Hagberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons