Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Tunnbrödsfestival blev lyckad kulturvandring i Långhed

I Långhed tänker vi till och försöker se andra möjligheter i Coronatider. Människor behöver komma ut och få möjlighet att se sig omkring under kontrollerade former och därför bjöd vi in till kulturvandring med tunnbrödsinslag i lördags, den 9 maj.

Tanken med tunnbrödsfestival var att ha en härlig marknad med många knallar, många varianter av tunnbröd, nybakt tunnbröd från vår egen bagarstuga, provsmakning av olika tunnbröd, föreläsningar om tunnbrödets historia, tunnbrödsmackatävling Gävleborg 2020 etc. Vi fick tänka om och och skapade en lyckad kulturvandring och vi får nu istället se framemot tunnbrödsfestival 2021 lördagen den 8 maj - gott om tid till planering!

Det var många som kom och njöt i solen. Den drygt fyra kilometer långa rundan gick i vacker natur mellan bondeslott och gårdar. Deltagarna fick svara på kluriga tipsfrågor under promenaden. Svårast fråga var om "bullajuck". Det är en maträtt som åts förr och det har inte, som det kanske låter som, med bullar att göra, utan det rätta svaret var: Hårt bröd uppstekt i flott.

Starttiden var utspridd mellan 10 - 15 för att undvika att många människor samlades på samma ställe. I startavgiften ingick en påse tunnbröd som var och en kunde ta med sig hem och göra en god fika på.

Efter målgång kunde kolbullar och fika köpas för att njutas med bra avstånd mellan borden. Vi som arrangerade kände att dagen var lyckad och vi har fått förfrågningar om att kunna ha fler tillfällen med kulturvandring så det planerar vi utifrån nu.

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel