Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Tunnbrödsbakning hela veckan lång i Långhed!

Många vill baka tunnbröd och besökte bagarstugan i bygdegården i Långhed under vecka 8 då det eldades och gräddades för fullt. Det var bakning hela veckan lång och grupper kom i olika omgångar. Det var "öppet bak", kurs för LRF, och på lördagen kom Berättarträffen från Edsbyn för en lärorik bakdag.

Långheds bygdeförening har som mål att erbjuda aktiviteter i sina lokaler och självklart står då bakning högt upp. Föreningen erbjuder en rad olika aktiviteter men under just vecka 8 så var det eld i bakugnen och många tunnbrödskakor gräddades.

Under rubriken "öppet bak" bjöds allmänheten in till att prova på och vi hade förberett med deg. Vi hade ingen aning om hur många som skulle ta vara på möjligheten, så glädjen slog högt i tak när vi kunde räkna till 20 gästbakare. Det var barn, ungdomar, män och kvinnor som dök upp och hanterade stöpa, kavel, bakefjöl och spjälka.

Lokala LRF-föreningen tog vi emot som kurs och där var det många som inte varit med i bagarstuga förr men som hanterade degen med stor kärlek och njöt av det goda brödet.

Berättarträffen från Edsbyn bestod av erfarna bagarkvinnor från andra länder. De hanterade allt i bagarstugan med tydlig erfarenhet och glädjen var mycket stor och varm med många skratt.

Att baka tillsammans är oerhört trevligt och skapar en härlig gemenskap. Att sedan avnjuta det nygräddade brödet med lite gott smör ovanpå gör nuet till det bästa! Välkommen du också - det blir säkert fler tillfällen.

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel