Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Tunalids Ridklubb fick Odd Fellowgåva

Tunalids Ridklubb i Hudiksvall har tilldelats Odd Fellows julgåva på 7 000 kronor.

Gåvan överlämnades av logen 46 Vallias övermästare Håkan Borg vid en en enkel ceremoni utanför Odd Fellowhuset. Det var klubbens ordförande Charlotta Enerud som tog emot gåvan. Svenska kyrkans diakoniverksamhet i Hudiksvall fick också en julgåva på 3 000 kronor.

Tunalids Ridklubb har sedan starten 1975 bedrivit en framgångsrik häst och ridutbildning för alla oavsett ålder, kön eller funktionshinder.

– Hästarna är våra viktigaste redskap och medarbetare i verksamheten och då speciellt hästarna som används inom verksamheten för funktionshindrade elever. Nu har, Bruno en av våra specialutbildade hästar, gått i pension så nu letar vi efter en ny häst som vi tänker utbilda och använda inom verksamheten för funktionshindrade elever. Hästen ska tränas till att användas med handikappliften då ryttaren sänks ner direkt på hästryggen. Därför är det en mycket lugn och stabil häst vi letar efter. Prisbilden på en sådan häst ligger på mellan 70 000 och 100 000 kronor, berättar Charlotta Enerud och fortsätter:

– Vi har flera elever med olika funktionshinder som rider regelbundet. Ridning är en erkänt bra rehabiliterings- och träningsform som kan anpassas efter efter ryttarens förmåga. Vi har under de senaste åren anpassat vår anläggning för ökad tillgänglighet. Därför kan vi hålla dagläget för funktionshindrade elever då hela anläggningen är tillgänglighetsanpassad, säger Charlotta Enerud.

Hans Wandér

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel