Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Trots jämnt spel – Alfta fick stryk i bortamötet med Avesta

I lördags mötte Alftas handbollsdamer Avesta på Bortaplan. Trots resultatet var matchen mycket jämnare än vad siffrorna visar. Alfta hade inte siktet rätt inställt under andra halvlek och det gjorde att Avesta kunde gå ifrån i målgörandet.

Annons

 

Alfta inledde matchen strålande då de tar en 8-3 ledning redan efter sju minuters spel. Avesta vänder tillbaka matchen genom rutinerade Hanna Fredriksson, hon hade verkligen siktet inställt på 100 procent i matchen.

Avesta kvitterar till 9-9 efter dryga 17 minuter. Lagen följs åt i målgörandet till 28 minuter in i matchen då ställningen är 14-14. Avesta gör två raka mål 16-14 innan Alfta lyckas reducera till 16-15 som också blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleds med att lagen följer varandra i fem minuter. Matchen är mycket jämn då, ställningen är 19-18. Det är sedan som avsluten börjar svika Alfta, antingen stolpe,ribba eller räddning på avslutet, medan Avesta sätter sina chanser. Avesta tar en ledning med 24-19 det efter 19 minuter in i halvleken.

Alfta får fina chanser men den riktiga skärpan saknas, vilket är fullt förståeligt då Alfta har ett nästan nytt lag igen. Alfta har tre spelare med sig som inte har spelat på några säsonger, samt några som är småkrassliga som hjälper till så gott dom kan. Avesta fortsätter med att sätta sina chanser och Alfta kommer inte närmare än 25-22. Då återstår det tio minuter av matchen och Alfta tappar ytterligare några mål innan matchen är slut och resultatet blir 32-25.

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Sammanfattningsvis så gör Alfta med sina förutsättningar inför matchen en riktigt bra insats. Orken räckte inte i 60 minuter. Alfta tappade skärpan i andra halvlek vilket inte är konstigt då de lånade in tre spelare för att få fullt lag. Alfta kämpade sig till en 6:e placering i tabellen vilket är mycket bra.

Ove Hedlund / Malin Eriksson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel