Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Trönö SPF firade 75-årsjubileum

SPF-seniorerna i Trönö har firat föreningens 75-årsjubiléum, vilket också sammanföll med riksförbundets 80-årsjubiléum.

Att föreningarna har lika stor betydelse nu som vid bildandet är tydligt. Vi får vara glada åt de två Bergviksbor som en novemberdag 1944 kom cyklande till Berge i Trönö för att inspirera till bildandet av en pensionärsförening i Trönö. På kvällen samma dag, var den första styrelsen utsedd.

Den nuvarande ordföranden, Mats Andersson är den 18:e i raden, varav Lasse Thyrén är den som suttit längst, i 11 år. Av de 18 ordförandena genom åren har tre varit kvinnor.

Föreningen bedriver lokalt en omfattande verksamhet under hela året för att stärka gemenskap och sammanhållning och bidra till ökad livskvalitet för äldre till både kropp och själ. Ett boulelag har lyckats mycket bra den här säsongen och kommer att delta i SM nästa år.

Alla arrangemang som ordnas i föreningens regi förutsätter engagerade medlemmar, både att organisera och leda. Men alla som kommer och deltar i det som ordnas är också viktiga. För att visa uppskattning till alla som bidrar med sitt engagemang och sin närvaro delades en ros ut till alla närvarande. Därefter serverades lunch till de 60 närvarande.

Efter mat och kaffe ekade skrattsalvor och applåder när ortens son, Börje Ring berättade sina dråpliga historier och däremellan trakterade dragspelet och Karin sjöng välkända visor, där även publiken deltog i allsång. Vi ser nu med tillförsikt fram emot nästa jubiléum.

Birgit Lundgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel