Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Trönö förskola samarbetade med konstnär

Under vecka 47 fick vi besök av Mats Sonnersjö. Han kom för att berätta lite om sin skulptur som står på vägen in mot förskolan.

Skulpturen föreställer en pilgrim som är fritt avbildad från Trönö sockens sigill som troligtvis kommer ifrån sent 1500-tal eller tidigt 1600-tal. Barnen har tidigare besökt skulpturen och ritat av den. De har också ritat egna sigill som de gjort personliga stämplar av.

Tillsammans med Mats Sonnersjö så skapade barnen egna skulpturer i trolldeg denna dag. De flesta föreställande en pilgrim. Detta för att vi just nu jobbar med ett projekt som heter Söderhamn 400 år vilket alla kommunala förskolor i kommunen gör detta läsår. Dessa projektarbeten kommer att redovisas till våren på en gemensam utställning.

Samarbetet mellan Mats Sonnersjö och Trönö förskola kommer troligtvis att fortsätta till våren då vi kommer att jobba med återbruk.

Ellinor Wennström-Frank, förskollärare/ förskoleutvecklare Trönö förskola

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel