Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Trollkarl trollband marknadspublik

Vallsta Marknad dränktes i ett ihållande regn. Men trots detta trivdes den relativt stora publiken och en av höjdpunkterna var trollkarlen Jakob Ljungkvist från Gävle, bördig från Bollnäs.

Till framförallt den yngre publikens stora förtjusning, trollade han bort sedlar, boksidor mm. Mycket värd att se.

Magnus "Kokungen" Hägglund visade kalvar. Ett populärt inslag för främst barnen. Bergåkra Gård erbjöd provridning. Kommersen var stor bland stånden, där utbudet var riktigt bra.

Vallsta Marknad kan inte mäta sig i storlek med de stora, men fyller sin funktion till bygdens gagn.

Även detta år arrangerades "Klöverloppet". Det är spelare från Vallsta IF som under en halv timme ska springa så många varv kring en uppgjord bana som möjligt.  Spelarna har skaffat sig sponsorer som betalar en viss summa per varv. Bäst lyckades Kristoffer Eriksson som sprang 37 varv.

Dagen avslutades med att Röda Korsets sånggrupp sjöng ett knippe Owe Thörnqvis-tmelodier med solisten Jan Blomgren, varefter Börje Engström sjöng Blå visan och Eva Hansson två melodier med vallstaanknytning: Kolar-Anders visa med musik av Eric Rosén från Utomskogen och text av "Petters-Jonas" Andersson från Parten, samt Luddes visa av Bull-Olle Frisk.

Bosse Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel