Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Träffpunkt på Hällagården blev en gemytlig tillställning

Varje torsdag eftermiddag händer något oväntat och trevligt på Hällagården i Kilafors. Denna torsdag den 20 februari var det Eva Hansson och Röda Kors-kören som förgyllde trivselträffen på Hällagården.

Ingrid Lindblom hälsade gästerna och publiken välkommen. Bosse Johansson presenterade kören som kommer från Vallsta och Arbrå.

Kören har en virtuos på dragspel, Bror Fransson heter han och kommer från Iste. Bror inledde med Arholmavalsen. Sedan tog kören vid och framförde Vid Orsjöns strand. Därefter följde en hel del fina annorlunda visor,som t ex O store Gud i ny text som då heter Det finns en kraft. Birgitta Andersson sjön Spara sista dansen för mig. Roland Cedermarks Du gav mig ljusa minnen och Jämtlands nationalsång, Brudkullans Vals.

Vårens första blomma framfördes på dragspel. Längtans önskan och Lyckan är att trivas med livet sjöngs i kanon och alla visor sjöngs i stämmor. Bosse Johansson sjöng en sjömansvisa, Harry Brandelius Han hade seglat för om masten, en annan fin visa var Bert Månssons Maria, Maria även den i stämmor.

Äntligen fick vi så höra Eva Hansson sjunga solo, hon framförde Strövtåg i hembygden med kören som försiktigt fyllde i refrängen. Bror Fransson fick avsluta som han började med dragspelet, men nu blev det en argentinsk vals som han kallar Månsken över Istesjön.

Så hade en dryg timme förflutit – med ett avbrott för kaffe och hembakat, vilket alltid smakar bra på Hällagården.

Nu får vi se fram emot nästa Träffpunkt.

Birgitta Boström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel