Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Total praise! Musikcafé i Björkbergskyrkan

Björkbergskyrkan var fylld till sista plats i kväll tisdag 3 maj då Björkbergskören med musiker höll sitt (v)årliga musikcafé!

En varierad repertoar, andligt, profant - ja alla får sitt.

Kören inledde innerligt med Som en sommarvind eller Annas visa som den egentligen heter.

Det har gjorts många tolkningar och covers av Leonard Cohens fina Halleluja. Ursprungligen hade den 80 (!) verser fick vi veta, kören framförde några av dem, översatta till svenska av Py Bäckman. 

1948 kom Gärdebylåten ut på stenkaka och jag vet inte hur originalet lät men kören framförde den på ett så där härligt sprittande sätt - utan stenkakeknaster dessutom!

Ett potpurri med kända låtar som Sommaren är kort, Sommartider, Sol vind och vatten samt O´boy vilket vackert väder fick oss att längta till sommaren!

Dikter av Karin Boye, Palle Lindström m.fl framfördes och körens egna solister medverkade vid flera tillfällen. Bland andra sjöng Åke Fredriksson & körledare Mari Lennholm duett i Tillägnan, av Monica Dominique.

Åke, som har många strängar på sin lyra (läs fiol) framförde även polska, schottis och hambo.

Esmeraldas bön har några år på nacken men känns ändå högaktuell: "Gud hjälp de mänskor som är i nöd...".

Stina Borgström höll aftonbön, en krönika av Tomas Sjödin.

Gott fika serverades i pausen och många vann fina priser på kvällens lotterier. Kören tackade för sig med gospellåten Total praise och det vackraste Amen som någonsin sjungits! 

Lena Forslin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel