Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Tipsrunda på Kygelvallen med HjärtLung Bollnäs-Ovanåker

Fredagen den 25 september anordnade HjärtLung Bollnäs-Ovanåker en medlemsträff vid Kygelvallen i Edsbyn.

Vädergudarna var med oss, även om det var lite kyligt på morgonen. Ordförande Jan Fagerström hälsade ett femtiotal medlemmar välkomna, samt presenterade de närvarande styrelsemedlemmarna. Därefter följde en relativt kort tipsrunda på fotbollsplanen och vidare in i terrängen. Tolv frågor i olika ämnen och svårighetsgrad – utslagsgivande.

Dagens underhållning stod Durduon för – Harriet Arvidsson, Ola Dunderberg och Kenneth Lindberg. De hade även engagerat en solosångare och historieberättare, Göran Lagerhäll. Mycket uppskattad musik erbjöds så att besökarna blev danssugna, men det går ju inte att dansa i dessa coronatider.

I en musikpaus berättade Leif Hasselqvist om Edsbyns Skidklubbs historia. Det är skidklubben som äger och driver den mycket populära och välskötta anläggningen, med ideella krafter. Edsbyns Skidklubb har genom åren haft stora framgångar med bland annat OS-medaljer för både herrar och damer. I fjol firade skidklubben 50 år som egen förening, efter utbrytning från Edsbyns IF.

HjärtLung bjöd på korv med bröd, (sponsrat av lokal handlare) samt kaffe med kaka. Grillade korvar var mycket uppskattade. Utdelning av tipsvinster gick till femton lyckliga vinnare, en varsin HjärtLung-tygväska, att använda när de exempelvis handlar.

Ordförande föreslog att detta skulle bli ett årligt återkommande evenemang i Ovanåker, gärna i augusti och vårevenemang i maj/juni i Bollnäs. Särskilt när det blev en så välbesökt träff i Edsbyn.

Text: Curt Fahren

Bilder: Inge Pettersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel