Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Tillsammans klarar vi krisen

Just nu pågår Röda Korsets kampanj för bättre krisberedskap, men massor av aktiviteter på olika håll.

Annons

Den 25 april startade Röda Korset sin vårkampanj med temat Tillsammans i kris. Syftet är att öka medvetenheten om krisberedskap hos allmänheten. Kampanjen pågår till den 19 maj och över Krisberedskapsveckan den 6–12 maj. Under perioden genomför Röda Korset många aktiviteter på temat krisberedskap och en penningsamling görs också till förmån för den nationella krisberedskapen.

I Arbrå kommer man under Krisberedskapsveckan att tillhandahålla informationsmaterial på mötesplatsen. Man anordnar också en tipspromenad med frågor på temat. Tipspromenaden börjar vid Ica och slutar vid Röda Korsets mötesplats där man får facit och även en kopp kaffe som tack för att man svarat på frågorna. Där kommer man också att få tillfälle att inhämta mer kunskap om hur man bör förbereda sig för en kris. Insamling till den nationella krisberedskapen kommer också att göras.

Under Röda Korsets dag den 8 maj blir det aktiviteter på Kulturhuset i Bollnäs, bl a en föreläsning om integration. Där kommer intresserade också att kunna få information kring temat krisberedskap.

Kristina Pennlöv, frivillig i Arbråkretsen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons