Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Té dans med Tonflödet

Sång, musik och kåseri om vad som kan utspela sig på en dansbana på sommaren. Det var vad kören Tonflödet bjöd in till på Långheds bygdegård i söndags.

Herrarna på väg till Festplatsen av Owe Thörnqvist med cykel och allt, medan damerna spanar in vid snedhagen.

Damerna sjöng sen Lollipop - en sockersöt kärleksförklaring till herrarna.

Sen kom Gräsänkling blues, Dansbanan, Rumba i Engelska parken, Scandinavian shuffle, som var låtar av det mer humoristiska slaget där texten talar för sig.

Efter det blommade romantiken. Beyond the sea, Pretty women, Vår sista dans, passade på det temat. När sen manskören sjöng Sway med en hel orkester av dragspel, gitarr och rytminstrument så gick tankarna till när Richard Gere och Jennifer Lopez dansade i filmen Let´s dance.

Publiken fick också vara med och sjunga till några av våra låtskatter – Dansen på Sunnanö och Cecilia Lind. Hårgalåten framfördes också på dragspel och fiol.

Anna Smedsgård var dirigent och Karin Fasth stod för kompet på piano och dragspel denna kväll. Gitarr spelade Bengt Segander och Henrik Berggren, fiol.

I pausen bjöd Långheds bygdeförening in till stor tårtbuffé.

Ingrid Palm

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel