Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Tårt- och kakbuffé lockade många till Huskölen

Sista lördagen i augusti hade Huskölen-Karlstrands byalag sin årliga tårt- och kakbuffé, loppis och hantverksförsäljning. Nytt för i år var ett tombolalotteri.

Som vanligt stod Peter och Åsa Subäck, Jonny Walter, Tord Steen och Kalle Johansson för den svängiga musiken.

Byalagets medlemmar och andra frivilliga visar att ett fantastiskt byalag kan leverera när det gäller. 300 besökare, 40 tårtor, bullar och massor av kakor visar att det årliga evenemanget är ett populärt utflyktsmål. Att dessutom få njuta av varierad musik, kolla bland loppisfynden, se och eventuellt köpa hantverksalster, förhoppningsvis vinna något stort eller smått på en lott från tombolatunnan, kan göra vilken människa som helst på gott humör.

Samma dag kunde loppisintresserade även besöka två andra loppisställen i byn.

Att med byns gemensamma krafter åstadkomma en aktivitet som ökar byns befolkning från drygt 30 bofasta till 300 besökare under tre timmar, en vanlig lördag i augusti, är helt fantastiskt.

En liten by med fiber och bredband sedan 12 år tillbaka, relativt hög medelålder men med en stark sammanhållning och vilja gör att vi bybor kan vara stolta över att tillhöra Huskölen-Karlstrands Byalag.

Anne-Marie Wästholt

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel