Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Surströmmingsfest och sång utomhus på Rogsta hembygdsgård

Surströmmingsfesten är alltid inledningen på höstens verksamhet hos PRO. I år deltog ett 60-tal medlemmar i ett corona-anpassat surströmmingsfirande dagen efter att strömmingen blivit "lovlig".

Festen var för första gången utomhus och uppdelad i två sittningar under eftermiddagen. Medlemmarna satt vid spridda bord i ett långt partytält ute på hembygdsgårdens tun. Både uppläggningen och serveringen följde fastställda normer.

På scenen underhöll Charlotta Berglo Carlsson under hela eftermiddagen. Dagen till ära hade hon dessutom skrivit en ny surströmmingslåt som fick bli inledningen på båda dukningarna.

När ordförande hälsat välkommen och festansvarige Börje Larsson bjudit in till måltiden fick matgästerna förse sig med den doftande läckerheten. Årets suring fick högsta betyg. Många provade både den fileade fisken och den hela strömmingen och några njöt extra av fiskrommen. Med olika tillbehör blev det både ”klämma” och vanligt ätande på tallriken.

När alla avslutat måltiden serverades det kaffe och mazariner emedan Charlotta fortsatte med att leda allsång och däremellan sjunga både jazz och kända sånger samt avslutade kvällen med att ”kula”. Publiken kände av den goda stämningen och gjorde flera framträdanden med roliga historier och egna solonummer.

På en och samma dag blev det två gemytliga och härliga fester för PRO medlemmarna i en underbar miljö med ett soligt och varmt augustiväder. Vilken upptakt!

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel