Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Suringfest på Hällan i Idenor med PRO Hudiksvall

PRO Hudiksvall hade surströmmingsfest på Hällans Bygdegård den 16 augusti. Surströmmingsfesten är alltid inledningen på höstens verksamhet hos PRO och i år deltog ett 80-tal medlemmar.

Annons

I god tid hade festkommittén förberett med dukning och allt som hör till själva ceremonin denna fina augustiafton. Börje Larsson, ansvarig i festkommittén, hälsade välkommen samt presenterade kvällens program och bjöd in till matbordet.

När surströmmingen var rensad startade smaktesten och även i år fick Oskars suring godkänt. Den fileade surströmmingen är praktisk men en del av smaken försvinner och för några var matjessillen det bästa alternativet. Med goda tillbehör och dryck blev måltiden fullständig och så småningom var alla mätta.

Då blev det dags för underhållning och det spreds en härlig stämning när Sven-Olof Johansson och Jeanette Berglund framförde dragspelslåtar. Börje Larsson tog tag i allsången och kända sånger varvades med valspotpurrier till tonerna av dragspelsmusiken.

Medan kaffe och hembakade gobitar dukades fram passade Ingegerd Nordlund på att lämna information om höstens reseprogram. Det lämnades också information om kommande friskvårdsaktiviteter och studiecirklar mm.

Finalen på kvällen blev ett stort lotteri och det fanns två välfyllda korgar med olika innehåll, blommor, hantverk, hembakat, godsaker mm att vinna och många gick hem med flera vinster. En trevlig upptakt på höstsäsongen.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel