Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Succé för spelstämma i Vallsta

Två riksspelmän på samma scen gav spelstämman i Vallsta en extra dimension.

När Peter Puma Hedlund och Britt-Marie Swing kom loss var publiken med på noterna. En succéartad kväll där varken musiker eller publik ville gå hem i första taget. Spelstämmorna på Hofvet i Vallsta tillhör de äldsta i regionen när det gäller inomhusarrangemang.

Det 31:a året innebär ingen nedgång. Tvärtom tycks intresset bli allt större för den blandade musikkompott som bjuds. Arrangörer är Hälsingestinterne, en grupp kvinnor som alla har mer eller mindre musik i blodet. Konceptet är enkelt: musik, soppa, smörgås och kaffe.

De flesta musiker kommer åter varje stämma. Det ger en garanti för igenkännandes glädje och en skön kontakt med publiken. I torsdags var det åter fullsatt i Hofvet, som är den gamla NTO-lokalen som numera ägs och drivs av föreningarna i Vallsta.

Efter fyra timmar var tillställningen över. Klockan hade hunnit bli halv elva på kvällen, men varken musikerna eller publiken hade tröttnat. Tvärtom höjdes röster för en fortsättning. Men, som någon sa, man ska sluta när det är som roligast.

Bland övriga musiker kan nämnas Micke Sund från Viksjöfors, en dragspelare med en mycket bred repertoar, basisten Anna Almroth från Sundsvall, sångaren Börje Engström från Vallsta, countrysångaren Stefan Ström från Delsbo bland många andra, som exempelvis dragspelaren Olle Backlund från Bjuråker. Eva Hansson sköter presentationen och sjunger. Till sin hjälp har hon frivilliga till allehanda sysslor. Hälsingestinterne driver inte stämman kommersiellt. Intäkterna går till lokalhyra samt mat.

Bosse Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel