Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Succé för Intresseföreningens julmarknad i Iggesund

Söndagen den 24 november arrangerade Iggesunds Intresseförening en välbesökt julmarknad där ortsbor, men även mer långväga besökare, handlade och umgicks kring stånd och tält, marschaller och eldkorgar runt den stora julgranen i Iggesunds centrum.

Traditionella adventskransar såldes tillsammans med hembakt, saffranssenap, chokladpraliner, ljuslyktor, kvastar, hantverk, loppis och mycket mer.

Ankarmons restaurang grillade hamburgare och korv och man kunde spisa kolbullar som de engagerade medlemmarna i NianforsNaturligtvis stekte. Kvinnojouren Vändpunkten, Fit Challenge, Iggesunds deltidsbrandkår, Hälsinge Kaninhoppare och Hagmyrens travskola var på plats och visade upp sig. Ponnyridningen och hästskjutsen var gratis för alla barn. Scouternas hade julklappsförsäljning och julmarknadens besökare bjöds på värmande glögg i det gråa novembervädret.

Till PRO-lokalen i centrum började besökarna strömma till redan vid öppnandet och fortsatte sedan komma och gå i en strid ström, så att det var fullsatta bord under hela julmarknaden. Intresseföreningen hade fullt upp med att sälja gröt, skinkmackor och kaffe med lussebullar och hade anordnat gratis fiskdamm för alla barn, vilka med stor glädje och iver metade upp alla fiskarna i dammen. PRO:s hantverksgrupper sålde bland annat stickade alster och fågelholkar och utanför lokalen kunde man köpa Bäverns adventsgranar och gå tipsrunda med fina priser.

Under julmarknaden fanns även möjlighet att bli stödmedlem i Intresseföreningen och samtidigt få snurra på chokladhjulet för chans att vinna ett års gratis medlemskap eller choklad. Många ortsbor passade också på att bli nya medlemmar eller förnya sitt medlemskap för att vara med i den exklusiva utlottningen av Daniel Richardssons signerade längdskidor.

För underhållningen stod Hudiksvalls dragspelsklubb och PRO-kören som skapade julstämning med sin sång och musik. Som avslutning på eftermiddagen kom lucian Line Svedberg med sitt följe och sjöng några sånger för alla åhörare i den fullsatta lokalen. Luciatåget, med tillskott av Bävern och Tomten, fick varma applåder efter sitt framträdande och var ett stämningsfullt inslag som uppskattades mycket.

Iggesunds Intresseförening, Christina Bodare

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel