Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Studentfest för 11 framgånsrika studenter i Hudiksvall

På studentdagen den 12 juni firades 11 studenter knutna till Asylkommittén. En festdag med god mat, dans och tal ordnades med S:t Jakobsgården som bas.

Studenterna blev vederbörligt hyllade av kommunchef Bengt Friberg i ett tal som visar att Hudiksvalls kommun har förstått vilken potential dessa ungdomar utgör. Efter i genomsnitt 5 år har dessa studenter klarat det mål som svenskfödda behöver 12 år på sig att uppnå!

Av studenterna har 4 gått vård- och omsorgsprogrammet, 2 naturprogrammet, 2 teknikprogrammet, 1 VVS-programmet, 1 El-programmet och 1 barn- och fritidsprogrammet.

Varje student fick rosor om halsen i tre färger:

Röd som symboliserade den kraft som de visat att de besitter. De har genomlevt svåra upplevelser i hemlandet, separerats från föräldrastöd, gjort en lång och svår resa genom flera länder vilket kräver mod, beslutsamhet, flexibilitet och uthållighet för att klara. Och de har klarat den oerhörda press som en asylprocess utgör.

Gul som symboliserar glädjen över det mål som de uppnått på sin studentdag.

Vit som symboliserar hopp om en ljusnande framtid.

Att framtiden inte är idealt ljus är alla studenter som fått uppehållstillstånd genom den s.k. Gymnasielagen smärtsamt medvetna om. Om dessa framgångsrika unga, corona-pandemin till trots, inte lyckas få ett fast jobb innan den 12 december kommer de att utvisas.

Alla företagare i Hudiksvall – tag Kommunchef Bengt Friberg på orden: hos dessa ungdomar finner ni det ni söker: målmedvetna ungdomar med mycket god potential – något för ett företag som vill måna om en god framtida utveckling.

Margareta Sidenvall

Ordförande för Asylkommittén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel