Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Stråtjära i blickpunkten för hembygdsfolk

Hembygdsambassadörer från Hälsinglands hembygdskrets besökte Stråtjära och Skogs hembygdsförening häromdagen.

De mottogs av ordföranden i Skog, Sven-Gunnar Englund, som berättade om föreningens nyrenoverade lokal, den gamla sockenstugan. En mycket fin lokal som föreningen renoverat för cirka 800 000 kronor – en penningsumma som de bland annat samlat in och sökt via olika fonder och bidrag.

Besökarna fick också informationen om de tre konstverken som nyligen invigts tack vare projektet konststafetten i Söderhamn. Delar från den berömda skogbonaden har varit motiv och inspiration för konstnären som gjort konstverken. En fin miniutställning med tavlor och bilder av Sune Söderholm (1919 - 2013) beskådades också.

Hälsinglands hembygdskrets hade också sitt månadsmöte i sockenstugan. Sven-Gunnar Englund, Stråtjära, har invalts som ny styrelsemedlem i kretsstyrelsen. Han berättade också om olika aktiviteter som pågår i bygden. Det pågår mycket i bygden just nu.

Kretsen planerar bland annat en filmkväll, en berättarkväll och dessutom blir det boksläpp av årsboken Hälsingerunor den 16 november. Dessutom diskuterades om det finns möjligheter att digitalt katalogisera all litteratur mm om Hälsingland.

Hembygdskretsen har sina sammanträden på olika orter i landskapet och besöker då olika sevärdheter mm på respektive orter.

Barbro Berger

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel