Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Stora framgångar för Hälsingland i Göteborgs internationella tävling

I helgen samlades de bästa badmintonspelarna från Sverige och Norge i Göteborg gör att göra upp i GotElit. Det blev flera fina framgångar för Hälsingland.

Bäst gick det för Kilaforssonen Kim Linell, som numera spelar för Ljusdal. Kim som var yngste deltagaren, 15 år i sin klass U17, slog sig ända fram till finalen, där han inte riktigt hade orken men var nära ändå, då han förlorade setbollen på en nätrullare som tog honom hårt.

Andra hälsingar som gjorde bra ifrån var Edward Hylander 15 år som även han är första års U17 lyckades ta sig till kvartsfinal där han slogs ut efter en stenhård tre setsmatch i mot Sverigetrean Albin Nilsson.

Elliot Grahn gjorde succé i mixed där han med en partner som han aldrig spelat med Frida Andersson från Västergötland, slog ut det internationellt meriterade paret Erik Ramstedt och Thea Roslin som var rankad trea i hela turneringen, och gick ända till kvartsfinal.

I U15 klassen gjorde Emelie Wanzelius och Nadine Olsson en starkt turnering i dubbel och gick till kvartsfinal. Starkt gjort med tanke på det starka startfälten. Emelie gick även till åttondelen i singel. Hälsingland har ännu en gång visat framfötterna i Sverigetoppen i badminton.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel