Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Stora framgångar för hälsingesimmare i helgen

Team Hälsingland deltog med två simmare i helgens DM-tävling i Munktellbadet i Eskilstuna. DM i Eskilstuna anordnas för simmare från mellansvenska förbundet som omfattar cirka 20 klubbar.

I helgen samlades 200 simmare som gjorde upp om de olika grenarnas mästerskapstitlar. Mästerskapet delas upp i juniorer och seniorer, där gränsen för juniorer är 20 år. Gustav Sandström, 16 år från Hudiksvall tävlade i fjäril och frisim där han gjorde fina resultat med nya personliga rekord. Martin Schön, 16 år från Bollnäs simmade hem både junior och senior guldet i 100-respektive 200 meter bröstsim. I grenen 50 meter bröstsim placerade Martin sig även där på pallen med en tredje plats. För Gustaf väntar nya tävlingar redan till helgen i Sollefteå. För Martins del blir det nu uppladdning till JSM i Malmö, veckan efter midsommar och därefter ungdomsmästerskapet, SUM-SIM i Norrköping.

Anders Schön/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel