Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Stor uppslutning på mustaschkampen: Golfare samlade in 46 000 kronor till prostataföreningen

Förra årets succé Mustaschkampen rönte stort intresse då bland deltagare och företag. I år var det en större uppslutning.

Målsättning är att dels spela golf och få bra resultat men den stora utmaningen är att samla in pengar till kampen mot prostatacancer. Årets resultat ligger preliminärt på 46 000 kronor, knappt tretusen under fjolåret.

En perfekt bana på Hudiksvalls golfklubb. som skänkte alla avgifter till insamlingen. Och med 68 lag (rekord) som betalar start-greenfee-närmasthål-avgifter blir det en bra slant.

Några företag var också givmilda med ekonomiska bidrag, men även till det gedigna prisbordet med ett värde på mellan 20–25 000 kronor, vilket spelarna blev nöjda med vid prisutdelningen. Prostataföreningen Gävleborg som var huvudarrangör för tävlingen var mycket nöjd med deltagandet och givetvis med det ekonomiska resultatet. Förutom hemmaklubbens spelare var det deltagare från Vidbynäs Gk i söder till Timrå GK i norr.

Det från början lite tveksamma vädret, med dis och fukt, byttes snart till ett perfekt väder för golf. Inte en regndroppe, nästa vindstilla och med perfekta banor.

Under tävlingen fanns det några små inslag som snyggaste mustaschen, puttningstävling. Det var roligt att se så många som sista månaden börjat odla mustascher, och vissa hittade både granlava och tuschpennor. Två som la ner lite extra var Ulla Åhman och Ann Sofie Sundström som även fick priset som bästa mustasch, och god tvåa var Wiktor Månström med en snygg Salvador Dalí-snitts på mustaschen. Om den hade växt själv låter jag vara osagt. Wiktor är 9 år och även den yngsta spelare som spelade tävlingen tillsammans med farfar Gunnar, placering låter vi vara osagt.

Puttningstävlingen samlade även den många som i kvalificeringen skulle slå i tre bollar på ca en meters avstånd, och det klarade 18 spelare. Sedan blev det lite svårare. Att från tre meter klara samma sak visade sig mycket svårare, men här fick vi se förra årets segrare Björn Albinsson åter vinna med en boll mer i hål än tvåan Jouni Lappalainen.

Golftävlingen, hur gick det där? Jo även här såg Björn Albinsson med partner Anna Lena Nordin till att gå segrande ur tävlingen med mycket fina 61 netto och i sitt segertal tackade de för en fin tävling och det enorma prisbordet.

Tvåa blev Björn Nilsson och Thomas Sandenfeldt på utmärkta 62 slag och dessa hade endast två plus slag att lägga till, vilket även renderade att de kom etta i bruttotävlingen på 64 slag som är sju slag under banans par.

Trea i nettotävlingen blev Greger Hansson och Mats Andersson, även de på fina 62 men med ett högre handicap än tvåorna. Fyra blev Jan Thorin och Mikael Mann som efteranmäldes tio minuter innan start, tog möjligheten att delta i tävlingen på grund av att det fanns en tom plats kvar i startfältet, och med den uppvärmningen göra en så bra tävling är starkt.

I närmast hål-tävlingen på alla fyra hålen var många som slogs om segern på hål 7 och 9 men på 7:an gick vinsten till Lennart Rask, 2.48 m. På 9 var det hårdare men Lisbeth Enberg vann på fina 1.21 meter vilket sedan blev en Birdie och en extra flaska champagne vid ordinarie prisutdelning för hon var den som totalt var närmast på alla fyra hålen. På 13 hette segrare Linus Söderholm med 2.13 från kopp och på svåra var det bara en markering och där blev vinnaren Tommy Fernlund på 3.0 m.

Lars-Börje Hellberg

Resultatlistan 1-10 Mustaschkampen:

1) Björn Albinsson/Anna Lena Nordin HudiksvallsGK 61 slag netto. 2: Björn Nilsson/Thomas Sandenfeldt Hudiksvalls GK 62 slag. 3) Mats Andersson/Greger Hansson HGK 62 slag . 4 Jan Thorin/Mikael Mann HGK 62,5 5)Andreas Sjöström/Linus Söderholm Timrå GK 62,5 6) Björn Siggeström/Margareta Pantzare HGK 62,7 7) Tommy Fernlund/Anders Borg HGK 64,2. 8) Alexander Hansson/Mats Werme Söderhamns GK 64,7 9) Jimmy Segersten/William Segersten Gävle GK 65. 10) Annika Knutsson/William Knutsson Arlandastad 65.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel