Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Stor uppslutning när Bollnäs scoutkår hade öppet hus: "Scouterna har aldrig varit mer populära än nu"

Varje år så arrangerar scoutkåren i Bollnäs sitt öppna hus där man bjuder in allmänheten för att testa en del scoutaktiviteter och får information om verksamheten.

Det ska funka som en plattform för att introducera människorna och locka till sig fler barn till scouterna. Men också vuxna som kan vara intresserade av att vara med som scoutledare.

Vi hade väntat oss att en hel del människor skulle dyka upp. Men inte hade vi räknat med den anstormning av människor som blev av. Det var runt 200 personer som kom och fick prova på att grilla pinnbröd, göra luffarslöjd mm.

Scouterna har aldrig varit populärare än nu och det märks på antalet besökare som dök upp på vårt öppna hus! Det är också kul att intresset för ett hälsosamt och spännande friluftsliv är något som lockar många barn till att delta i scouterna. Det är kul att trycket var så stort att kåren fick öppna upp ännu en avdelning för att fylla upp efterfrågan.

Bollnäs scoutkår har avdelningar för barn i åldrar (från 6 år och uppåt). Är trycket tillräckligt stor så finns möjligheten att öppna ytterligare avdelningar.

Vi förbereder barnen för deras framtid och lär dem kamratskap och friluftsliv!

När dagen var över hade flera barn anmält sitt intresse att gå med, och många vuxna som också har anmält sig att gå med i kåren. Bollnäs scoutkårs öppna hus 2020 var en stor succé.

Stefan Wickström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel