Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Stilla julkväll i Sågtäktens bygdegård – en mångårig tradition!

Ljusen, sångerna, gemenskap och värmen! Alla välkomnades med glögg och tillbehör. Ett år har gått sedan sist, det är Stilla julkväll. En så fin tradition i samarbete med ABF Hälsingekusten.

Det vilar ett lugn i lokalen, en stund av stillhet. De gamla fina julsångerna ger minnen, bilder på olika sätt. Även nya sånger att tycka om.

Anna Häreskog och Elsie Bäcklund Sandberg har skapat ett sammanhållet program med sång, musik och dikter i juletid. Anna sjöng de fina sångerna som gav den där underbara känslan inombords. Den känslan vi behöver i en tid som denna!

Stilla natt i stämmor finns också alltid med i programmet. Huvuddelen av dikterna är Elsies egna. Önskemål kom om en sång till och visst sjöng Anna ännu en sång, Stjärneljus, änglaljus med svensk text av Jörgen Ralphsson.

Nöjeskommittén överlämnade genom Lena Liljedahl, blommor till de medverkande med ett varmt tack.

Efter programmets slut serverades lussekatter, pepparkakor och kaffe och det blev en mysig stund tillsammans.

Budskapet som gavs när kvällen var över var, - glöm alla måsten, gör det som är roligt och njut av här och nu och alla tillönskades en härlig adventstid.

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel