Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Stilig tupp och vackra påskkärringar på PRO Segerstas äggsexa

Segersta PRO bjöd in till äggsexa på Klippan den 9 april där ordförande Siv Wikström hälsade Tuppen, påskkäringar och alla medlemmar varmt välkomna.

Annons

Där var borden dukade med olika påskpynt som till expempelvis tomma konservburkar med gräs och små kycklingar och höns, söta penséer och kaminen var dekorerad med påskpynt.

Buffén med olika sorters sillar, potatis, omelett med inbakad spenatstuvning, Köttbullar med god sås, ägghalvor med räkor och majonnäs, kokta ägg med dekoration, skinka, rökt korv. Ja det var en fantastisk buffé som lagats till av våra kockar och matmammor systrarna Eve Norell och Siv Wikström. Med hjälp av övriga i matgruppen dukades fram och åts med god aptit av ett 50-tal medlemmar.

På det blev det en bensträckare med Sara Andersson. Ola Dunderberg tog på sej dragspelet och sjöng tillsammans med Göran Lagerhäll Anders i backen och flera låtar. Så var det dags för oss med allsång på potpurrier och andra låtar. Efter det blev det historier av Margit Svedberg, Göran Lagerhäll, Eve Norell, Håkan Hedberg och Karin Niklasson.

Vi röstade på bäst klädda påskkäring, som vanns av Karin Niklasson. Stå-bingon blev ett populärt inslag, vi fick ruska ner den goda maten så kaffet och bakelse fick plats. Det blev lotteridragning där vinsterna bestod av hembakat bröd och kakor. Gun- Marie Jonsson hade skänkt två stora brickor med tre sorters kakor, mjuk kaka, virkad kyckling och stickad höna. Fler vinster med hembakt som rulltårtor mm gick till nöjda vinnare. Ordförande Siv Wikström tackade alla som bidragit och hjälpt till så att vi fick en rolig eftermiddag tillsammans. Mätta och belåtna styrde vi kosan hemåt.

Britt F Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons