Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Stigfinnarna var servitörer vid SPF Glada Hudiks 75 års fest.

Stigfinnarna med en medelålder på nästan 75 år skötte servering av mat och dryck vid SPF Glada Hudiks 75-årsfest. Festen hölls i Kulturhuset i Hudiksvall.

Annons

Det blev en dryg dag, kväll och natt för de pigga seniorerna. Arbetet började kl 10.00 på lördagsmorgon den 12/10 med att ta emot all mat och dryck, som skulle serveras till 270 medlemmar som skulle besöka festen.

Efter att all mat och dryck lastats in från lastbryggan började dukningen. Därefter skulle 270 stycken förrättstallrikar och huvudrättstallrikar göras i ordning och förvaras i kylrum. Den varma delen, potatisgratängen värmdes strax innan servering.

Stigfinnarna hade underhållning under förmiddagsjobbet genom att SPF:s 40 personers kör med musiker övade inför kvällens show.

Stigfinnarna består av 21 st gubbar som varje torsdag gör en promenad på 5-10 kilometer och avslutar dagen med gemensam lunch. Stigfinnarna hjälper ibland Glada Hudik teatern med montering av stolar för publiken samt som publikvärdar. Stigfinnarna är också med vid Blodomloppet och serverar matkassar till deltagarna. Ytterligare uppgifter är att vara parkeringsvakter vid den stora fotbollscupen för ungdomar som går av stapeln varje sommar i Hudiksvall.

Denna dag jobbade 11 st Stigfinnare förstärkta med före detta krögaren Christer Wohlin och Stig Lundén.

Jobbet klarade gubbarna bra och fick mycket beröm av de glada gästerna på festen. Trötta och nöjda med dagens och kvällens jobb "stapplade" vi hem vid 0.30 tiden den 13/10.

Roland Dahlberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel