Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Stefan vann Midnight Cup

Söderalaskytten Stefan Burchardt visade fin form när han vann Söderala Midnight Cup i stor stil.

Söderala skytteförening arrangerar alltid Söderala Midnight Cup i skytte på onsdagen före midsommar. I år var det ovisst vilka skyttar som var i form eftersom det har varit väldigt sparsamt med tävlingar.

Hemmaskytten Stefan Burchardt var en av favoriterna som alltid skjuter bra i liggande. Han avslutade förra säsongen med en tredje plats i SM. Dessutom hade han på inrådan från Bengt Jansson monterat en ny pipa inför tävlingen. Bengt har också visat god form i inledningen av säsongen och tillhörde favoriterna liksom Daniel Wallberg från Loos.

Stefan visade direkt att han skulle bli svårslagen när han inledde med serierna 50, 49, 50, 49 och totalt 198 poäng inför finalen. Ingen annan lyckades ta rygg på Stefan så det blev en trio med 193 poängare som följde närmast in i finalen. Bengt Jansson var närmast före Loosskyttarna Daniel Wallberg och Rebecka Andersson.

I finalen sköt Stefan 97 och säkrade därmed segern med resultatet 295. Daniel gick upp till andra plats med 292 och Bengt fick bronspengen med 291 poäng.

I den klassvisa tävlingen vann Stefan Elitklassen och Rebecka Andersson vann klass 4. I klass 3 var det väldigt jämnt mellan Erik Westling, Bollnäs och Linus Eriksson, Delsbo/Bjuråker och Erik vann med 190 mot 189 poäng mycket tack vare en 50 poängare i den tredje serien. Gisela Lindqvist, Delsbo/Bjuråker vann klass 2 och Johnny Wallberg, Loos vann klass 55. Söderalas Ellen Jansson vann 15-års klassen med 189 poäng.

I lagtävlingen för tremannalag vann Söderala med 580 mot 569 för Loos som kom på andra plats. Söderalas lag bestod av Stefan, Bengt och Ellen.

Text och foto: Bengt Jansson

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel