Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Stämningsfull julmarknad och lucia på Njutångers skola

Trots att regnet var med oss den 16 december mellan klockan 11-13 så var det många som trotsade regnet och kom ner till den årliga julmarknaden för att få lite julkänsla tillsammans med oss på Njutånger skola.

Det märkes tydligt redan vid entrén. Där möttes man av den härliga doften av jul, genom alla härliga granar som stod lutade mot skolans fasad, glöggen som värmdes över den öppna elden som sprakade och gav ett inre lugn.

Glögg och granförsäljning var anordnat av klass 5. Ett inslag vi hoppas blir återkommande.

Men det var inte bara de som stod ute i regnet, även klass 6 stod ute i regnet och bidrog genom att grilla hamburgare och korv till alla hungriga besökare. Och som vanligt ett mycket gott och omtyckt inslag.

Väl inne i skolan mötes man av olika försäljningsbord, uppdelade till klass 4, 5 och 6. Det såldes allt från hembakade kakor, godis, bullar och choklad till ljus, blomster och lotter till olika lotterier.

Barnen var väldigt entusiastiska bakom borden och tyckte det var kul att sälja saker som gör att de får in pengar till sina klasskassor. Något jag tror gick bra idag, för alla borden sålde slut på sina saker.

Efter man handlat det man ville ha från de olika borden kunde man ta sig en återhämtande paus och fika i matsalen som denna dag hade gjorts om till kafé. Där serverades det kaffe, te, lussebullar, saft och pepparkakor. De som såg till att det fylldes på och var fint var elever och föräldrar från förskoleklass, 1:an och 2:an.

Ville man dra upp tempot igen så kunde man gå ner mot korridoren vid gymnastiksalen för att lira lite innebandy. Där stod nämligen två grabbar från klass 6 och visade hur man skulle göra för att få de vinnande poängen. Den med högst poäng efter kl 13 kunde vinna ett pris.

När klockan slog 13 var det dags för årets treor, trots det lilla antalet, att avsluta årets julmarknad med sitt luciatåg för de besökande. Och jag är mycket glad att det blev av även i år. Många elever och föräldrar gjorde det möjligt att denna dag blev och att det blev så lyckat. Och många kom och besökte vår julmarknad.

Julmarknaden anordnades av Njutångers föräldraförening tillsammans med föräldrar och elever från förskoleklass till 6:an.

Pernilla Berglund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel