Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: SPF Seniorerna informerade sig om Hälsotorg och bostadsbidrag

Vid SPF-seniorerna Glada Hudiks månadsträff den 4 februari var ”Hälsotorget Hudiksvall” inbjuden.

Annons

Vårdvägvisare Åsa Strid Winholm och Hälsopedagog Nina Skoglund berättade, informerade och svarade på frågor. ”Hälsotorget” finns vid entrén till Sjukhuset; är bemannat varje vardag; är en ny central servicefunktion. Huvudman är Region Gävleborg. Här får alla stöd med Vårdguiden 1177; får hjälp med att hitta kvalitetssäkrad information via Regionens sökstationer. Önskas inspiration till förbättrade levnadsvanor om tobak, sömn, stress, fysisk aktivitet, matvanor, alkohol och psykisk ohälsa, då är det ”Hälsotorget” som ska besökas. Hälsotorgets ledord är ”trygghet och tillgänglighet”.                                        

Månadsträffen började med ämnet ”Vem har rätt till bostadsbidrag”? Pensionsmyndigheten har ett mindre pedagogiskt informationspaket som lämnats till SPF-föreningen.  Ulf Sundh visade och kommenterade den lag och de möjligheter som alla pensionärer kan ta del av. Cirka 300 000 får idag bostadsbidrag men det finns ett stort mörkertal. Det finns flera myter i omlopp varför man inte får bostadsbidrag men dessa ska ingen bry sig om. En tumregel för ensamstående säger: ”Är din pension och andra inkomster totalt lägre än 15 000:- efter skatt?”, då ska man kontrollera om man har rätt till bostadsbidrag. Enklast är att besöka Pensionsmyndighetens servicekontor i Hudiksvall vid Drottninggatan.

Birgitta Hammarstedt berättade om söndagsträffarna på lokal. Gårdagens dvs. söndag den 3 februari besökte 10 SPF-are den nystartade apprestaurangen  Pinchos. Målet med denna aktivitet är att en söndag i månaden vid 17-tiden träffas på lokal. Initiativet uppskattas. Ordförande Lasse Widell informerade om kommande resor, årsmötet och om höstens begivenhet, 75-årsfesten.  Måndagsträffen avslutades av BångGunnar med dragning i det obligatoriska lotteriet.

Ulf Sundh

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel