Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF seniorerna Glada Hudik: "Lär känna en del av Din stad"

En tredje promenadomgång startades den 6 februari, som pågår fram till den 3 mars. Förlängt med en vecka på grund av is- dygnen. Det gäller att finna ett 15-tal adresser och där svara på en fråga under rubriken ” Konstverk och andra sevärdheter” i vår stad. Var och en promenerar ensam eller tillsammans med en nära vän och på tider som passar var och ens vardagsliv. Vardagslivet har varit mycket annorlunda i snart 12 månader (!).

Vardagsrutinerna har blivit rätt stereotypa. SPF-promenaderna har blivit ett trevlig och uppskattat komplement. Förutom motion, rörelse och utevistelse med egen fika, förstärker var och en sina kunskaper om vår stad Hudiksvall. Många av oss har med åren blivit ”hemmablinda”. Vi har dessutom under alla år vant oss vid buss-, järnvägs- och bilresor till andra orter och länder. Nu är det stopp på grund av utfärdade restriktioner. Covid 19 och andra mutationer har slagit till. Vi alla avvaktar och hoppas på en bättring.

SPF-promenadmöjligheten används av många. 150-talet blad delas ut. Hälften lämnar in för att få delta i prisutlottningen. SPF-seniorerna Glada Hudik har ett medlemsantal som pendlar runt 700 personer.

Många har svårigheter av olika slag och kan inte delta i promenaderna. För att hålla medlemskontakten skriver Ordförande Roland Dahlberg sedan oktober ett månadsbrev, som innehåller föreningsinformation. Medlemmarna får komma med frågor, som besvaras. Brevet delas ut ideellt av några medlemmar. Framöver kommer brevet att kompletteras med ett blad ”Vad-känner-Jag-till om Hudiksvall?” för de som inte har möjlighet delta i promenaderna.

Ulf Sundh SPF Seniorerna Glada Hudik

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel