Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF Seniorer blir digitala

I dessa tider då pandemin håller oss i ett starkt grepp märks det digitala utanförskapet i samhället än mer.

Delar av SPF Seniorerna i Nordanstigs styrelse nappade på ett erbjudande från Studieförbundet Vuxenskolan att få delta i en studiecirkel i ämnet “Bli digital”. Detta bland annat för att se över möjligheten att ha digitala styrelsemöten nu då de inte får mötas fysiskt.

Gruppen har träffats tre gånger under ledning av Ellinor Lundström och Lisa Andersson från Studieförbundet Vuxenskolan. De har lärt sig att starta och bjuda in till digitala möten, mötespedagogik och att dela dokument. Vi har även diskuterat hur det digitala kan både exkludera och inkludera människor.

– Fortsättningsvis hoppas vi att detta även kan vara en möjlighet för föreningens medlemmar att till exempel ha studiecirklar digitalt eller varför inte tio-kaffe tillsammans vid skärmen på sin dator, surfplatta eller telefon. En deltagare uttrycker att “Har man bara motivation så kan man lära sig detta” och det är denna grupp ett bevis för, säger Ellinor Lundström.

Studieförbundet Vuxenskolan kommer även framgent att erbjuda sina samverkande organisationer att delta i studiecirklar på temat Bli Digital. Om man ser till statens syfte med folkbildning så är detta något som verkligen ligger i linje med dessa.

1. Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.

2. Bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.

3. Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället, och bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Ellinor Lundström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel