Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF Glada Hudiks 75 år firades med stor jubelfest

Hudiksvalls kulturhus var fyllt av festglada och förväntansfulla gäster när SPF Glada Hudik firade sitt 75-års jubileum. Det viskades om att jubileet skulle bli någonting alldeles extra. Och visst blev det så.

Lena Borgljung och hennes proffsiga SPF-sångkör gjorde ingen besviken. Lägger man så till förnämligt agerande på catwalken av showglada mannekänger blev det här en jubileumsgala som sent ska glömmas. Och husbandet bidrog förtjänstfullt till att festen blev så lyckad.

Se även: BILDEXTRA: Bubbel, modeshow och musik – SPF bjöd in till storartad jubileumsfest

Det hela började egentligen redan i våras. Det var då Lena Borgljung samlade sina sångare för att planera och dra upp riktlinjerna för en stor och pampig jubileumsfest. För alla berörda var överens om att när SPF Glada Hudik fyllde 75 år skulle det minsann firas med besked. Så det var bara för Lena Borgljung att sätta igång med sitt omfattande planeringsarbete. Det var då Lenas stora kunnande och erfarenhet kom så väl till pass. Repertoaren skulle bestämmas, ett inte allt för lätt arbete. Sedan kom det mesta av körverksamheten att handla om sångövningar, repetitioner och planeringsmöten. Ingenting lämnades åt slumpen.

Sakta men säkert började SPF-körens jubileumsprogram ta form. Ett program som skulle innehålla en passande repertoar till en modevisning med kläder från 1940-talet, genom decennierna och fram till i dag. Och allt detta fixade Lena Borgljung och hennes entusiastiska sångare hur bra som helst. Fast ingen vet egentligen hur det hela gick till. Men bra blev det.

Under resans gång gavs det många bevis på att övning ger färdighet. Kören växte med uppgiften. Det blev många krävande repetitioner. Men ingen klagade. Istället gick hela kören in med liv och lust för uppgiften, ivrigt ”påhejad” av sin engagerade och entusiastiska ledare. Det var på jubileumsfesten på Kulturhuset belöningen kom.

Kören var på ett strålande humör och visade upp en sångarglädje av sällan skådat format, om uttrycket tillåts. Den stora publiken stod upp, applåderade, busvisslade, tjoade och stampade i golvet. En rent magisk stämning rådde i festsalen. Och mannekängerna hakade förstås på. Deras agerande på catwalken var av bästa märke och man måste också ge massor av beröm åt de som tagit fram de tidstrogna kläderna. Magnifikt är ordet.

Det här blev ett 75-års jubileum att minnas. Tacka Lena Borgljung, hennes SPF-kör, mannekängerna och musikbandet för det.

Hans Wandér

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel