Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF:are tog en liten tur till Holland och Thailand över dagen

SPF Söderhamn 010 har åkt på en hemlig resa 28 maj. Holland och Thailand på 12 timmar, är det möjligt? Ja om man åker med Larsa Lönn.

Resan började i Söderhamn vid sjutiden på morgonen. Efter en bussfika norr om Sundsvall bar färden av norrut mot Sollefteå. Efter ytterligare 25 km kom vi fram till Sveriges nordligaste tulpanlöksodling i Backsjön som ligger just vid Backsjön. Där togs vi emot av Hasse och Carolina. Carolina har flyttat hit från Holland och var den som guidade oss runt. Företaget producerar över 100 000 tulpanlökar per år. På vintern kan man åka hundspann efter deras 35 Siberian Husky- hundar.

Efter guidningen intogs en lunch bestående av grillad lax eller kött. Många köpte blommande tulpanlökar innan resan fortsatte mot ny sevärdhet.

Efter Indalsälven ligger Utanede i Ragunda kommun. Där finns den enda Thailändska paviljongen utanför Thailand. Vi fick en mycket bra och rolig guidning som innehöll allt från thailändska kungatronen till varför paviljongen överhuvudtaget stod i Utanede.

Sedan fortsatt resan mot Söderhamn dit vi kom vid 19-tiden, men på vägen hem hann vi med en bussfika, kaffe och korv, i Harmånger.

Bengt Thyrsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel