Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF:are informerades om digital teknik

Inte kunde vi ana när SPF seniorerna i Trönö hade sitt senaste månadsmöte för en dryg vecka sedan att det ser ut att dröja innan vi kan mötas på det här sättet igen. Då hade närmare 30-talet medlemmar samlats för att lyssna till Tobias och Birgitta från Swedbank.

Annons

Tobias och Birgitta, som trots att de själva växt upp med den digitala tekniken, förstår de svårigheter som teknikbytet innebär för äldre användare. De informerade om möjligheter och fördelar som den digitala tekniken innebär avseende banktjänster mm. Även bedrägeririsker togs upp. De poängterade bankens vilja att hjälpa och lotsa sina kunder utifrån kundens önskemål och behov. Informationen ledde till diskussioner och frågor, som rätade ut en hel del frågetecken. Slutord: Var inte rädda att använda den nya tekniken, men var aktsam. 

Därefter presenterade sig den nya kassören Carin Hedblom Eriksson och redogjorde kortfattat för ekonomin. Marianne Söderberg, vårt ombud vid KPR (Kommunala pensionärsrådet) gav en gedigen lägesrapport från deras senaste möte. Glädjande nog ser det ut som att bedrägerierna mot äldre minskat. Fixartjänsten som tidigare funnits saknas av många och de halkskydd som delades ut inför vintern tog snabbt slut. Marianne får i uppdrag att föra vidare våra önskemål om påtryckningar för möjligheter till kontanthantering vid den servicepunkt som ska byggas vid ICA-Trönö. Bussturernas ändrade rutter i Söderhamn, med flera byten gör att resor i samband med läkarbesök blir krångligare än tidigare, vilket är olyckligt för äldre, vilket bör tydliggöras.

Nu får vi i brist på möten och sammankomster, komma ihåg varandra och träffas över telefonen under en tid framöver. 

Birgit Lundgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel