Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF:are i Trönö rockade loss till Elvislåtar

SPF i Trönö har haft månadsmöte för november då ordföranden Mats Andersson hälsade Tord Tallmarker välkommen att berätta om säkerhet för äldre.

Annons

45 års erfarenhet som polis och kunskaper från MSB:s projekt i samarbete med PRO, "Tänk efter före", borgar för att Tord vet vad han pratar om. Att äldres fallolyckor, cirka 1500/år, med svåra konsekvenser för berörda, anhöriga och samhället kostar mera än Sveriges totala försvarsbudget. Dessa 1 500 fallolyckor, oftast med dödlig utgång, kan jämföras med 300 dödsolyckor i trafiken.

De flesta fallolyckorna sker i hemmet, där enkla medel kan eliminera många risker. Tord delgav många bra tips för att säkra hemmiljön, samt de knep som bedragare använder sig av för att sko sig på äldre. Att bedragare som besöker äldre i hemmet lika ofta är kvinnor som män kan vara bra att känna till. Mycket värdefulla kunskaper som Tord förmedlade på ett enkelt, beskrivande sätt till de närmare 40 besökarna.

Därefter var det dags för nästa gäst att ta sig ton. Det var Stig "Elvis" Eriksson som drog igång elgitarren, harklade sig och så brakade det lös med välkända Elvislåtar blandat med annan medryckande musik. Vår gympaledare Märta Olhem tog tillfället i akt och uppmuntrade publiken till att rocka loss.

Efter ett lyckat möte med en del föreningsinfo, nya insikter och glädjefull musik avslutades dagen med det sedvanliga bingospelet.

Birgit Lundgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel