Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF:are från Glada Hudik på resa

Onsdagen den 5 maj, i ett härligt försommarväder, äntrade ett 40-tal SPF-medlemmar från Glada Hudik en dubbeldäckare från Anderssons Buss i Ilsbo, för vidare rutt mot nordvästra Hälsingland.

Annons

Resan inleddes med färd längs Södra Dellen, en storslagen sjö som denna dag visade sig från sin allra bästa sida. Alldeles spegelblank med en fond av Hälsinglands blånande berg gick färden via Bjuråker till första stoppet i Delsbo. Ett studiebesök var inplanerat på Dellenmejeriet där resenärerna blev varmt mottagna med både provsmakning av deras produkter och guidning genom produktionsdelen av eldsjälen Leif Björklund.

Därefter besökte vi Delsbo Timmerhus, och där ägarna stolt visade upp sin verksamhet. Timmerhustillverkning har funnits i lokalerna sedan början av 60-talet, och imponerande var att den unika knuttimringsmaskinen som konstruerades och byggdes av driftiga dellbor fungerar än i dag. För övrigt har Delsbo timmerhus många besök från utlandet som studerat knuttimringsmaskinen.

Efter ett stärkande bussfika i solen med pinfärska bullar från Nya Kondis, gick färden vidare till Ljusdal och ett besök på Ljustorget där resenärerna fick möjlighet att beskåda och inköpa ljus och presenter av alla de slag.

Sedan hägrade en storslagen lunchbuffé på anrika Järvsöbaden, och som hemlig gäst väntade Cecilia Bruse som berättade och gav smakprov med sång och gobitar från den kommande messmörsteaterns pjäs som skall spelas på Harsa under försommaren.

Resan gick vidare till Järvsö kyrka där vi fick höra den så kallade. Järvsöpsalmen som för övrigt skrevs av dåvarande ärkebiskopen Johan Olof Wallin vid ett besök i Järvsö, och dessutom fick vi information om kyrkans historia. Resenärerna fick också möjlighet att besöka Lill-Babs grav.

Innan hemfärden gjorde chauffören en sväng upp mot Järvzoo och bergcykelparken som för övrigt i dagarna inviger sitt nya hotell. När klockan närmade sig 17.00 anlände resenärerna hemorten och skiljdes nöjda och glada över dagens upplevelser.

Lars-Olof Widell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons