Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF:are åkte till Gävle för att se Grease

En vintrig söndagseftermiddag begav sig ett antal SPF-pensionärer från Färila, Ljusdal och Järvsö med buss ner till Gävle konserthus för att se musikalen Grease.

Annons

Grease är en musikal skriven av Jim Jacobs och Warren Casey. Den hade premiär 1971 i Chicago, och utspelar sig i USA 1959. Musikalen filmatiserades 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna.

När alla var ombord så påbörjades resan, men det skulle snart visa sig att det inte skulle bli så lätt. Det hade snöat ymnigt under lördagsnatten så från att ha varit alldeles grönt dagen innan så var det nu full vinter. Dessutom var det ju sportlovsveckor, så det var bilar i kilometerlånga köer ja till och med milslånga köer ner mot södra Sverige.

Vi hade ju tid att passa och dessutom skulle vi äta middag i Hagsta. Vår chaufför Janne kollade upp med sina kollegor längs vägen om trafikläget som var kaotiskt och tog det smarta beslutet att ta av i Kilafors mot Ockelbo och sen vidare till Hagsta krog där vi åt en god middag. Skulle vi hinna fram i tid? Jo då, vi tog den gamla landsvägen ner mot Gävle och kom fram i god tid.

Efter konserten var så dags för hemfärd, men innan vi startade bjöds vi på nybryggt kaffe och varmkorv. Sedan var det bara att slumra in en stund på bussen efter lång och innehållsrik dag.

Bosse Jörneblad

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel