Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SPF:are åkte på må-bra-vecka

Vi var en grupp på 21 personer i SPF Järvsö, samt chaufför med fru, som började vår resa till Fjällsjö Backe RSMH anläggning måndagen den 16 september.

Annons

En god lunch intogs på Svartviks Herrgård. Därefter stopp vid Retrobutiken i Viksjö. När vi kom fram till RSMH anläggning togs vi emot av ägaren Tore och blev sedan inkvarterade i våra rum. Därefter fick vi avnjuta en god pannkaka med sylt och grädde.

Morgonen därpå fick vi information av Tore om hur han startade denna anläggning 2001. En frågesport om lokala och allmänna frågor avslutade informationen. Under eftermiddagen fick vi prova på Encausic Art, en målningsteknik med strykjärn, som blev till otroliga kort, med ”konstiga och roliga” motiv. En god middag och musikquiz avslutade denna dag.

Onsdag förmiddag fick vi en otrolig information av ”Gandalf” om det papper han framställer. Mycket underhållande var han också, många skratt blev det. Eftermiddagens resa gick till Stenåldersmuseet och gamla skolan i Backe. Då lärde vi känna Johnny Persson, en fantastisk människa med många intressen. På eftermiddagen visade han en egenproducerad film om sin uppväxt i glesbygden, ”Ester och Gustaf på Höjda”.

Under torsdagen fick vi träffa ”Gandalf” igen, som visade bilder och berättade historier. Efter en god lunch åkte vi till Ramsele hembygdsgård, som visserligen hade stängt för säsongen, men som ändå var intressant att se. På kvällen kom Johnny tillbaka och berättade sina historier så vi kiknade av skratt många av oss. Han läste också början av sin bok om sitt liv. Vi väntar med spänning på fortsättningen. Efter frukosten på fredag var det dags för prisutdelning. Alla vann och fick pris! Slutligen väntade bara hemresan efter en vecka med otroligt roliga och fantasifulla minnen, och inte minst att lära känna nya och trevliga människor. Den här resan är värd att göras igen.

Maj Britt Tönners och Kristina Olsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel